duminică, 9 ianuarie 2011

Curve vs. prostituate

   Ştiu ca în percepţia multora astea două cuvinte au cam acelaşi înţeles, însă nu e chiar aşa, cu toate că, în DEX termenii sunt consideraţi, oarecum, sinonimi. Cu prostituatele e clar, oferă servicii sexuale contra unor sume de bani fixe sau negociabile, practicând, legal sau ilegal, cea mai veche meserie din lume.
La curve însă,se mai complică treaba, aia îţi spune că te iubeşte şi alte căcaturi, în timp ce şi-o trage cu alţii...şi aici nu mă refer la înţelesul brut al expresiei, ci la modul general în care este percepută această concepţie. Uite, de exemplu, clasa politică...promisiuni, jurăminte, până pui ştampila pe moaca lor, după care....Ştiţi? Nu vă mai putem da nimic, în schimb o să vă luăm! Pe ăştia îi poţi numi curve, de fapt în fişa postului cred că e o rubrică separată care specifică acest aspect: "Pe o scară de la 1 la 10 cât eşti de curvă? Ca să promovezi, trebuie să bifezi de la 8 în sus."  Lăsând la o parte clasa politică, cred că ne lovim cu toţii de fel şi fel de curve din astea cam peste tot în ţară, cu fel şi fel de oameni care vor să pară ceva, fiind exact opusul - astea sunt adevăratele curve.
     Dacă vrei şi sensul brut al expresiei, uite aici o fabulă: Cu mulţi ani în urmă, Vasile-viitor absolvent de liceu, a cunoscut-o pe Paraschiva, cu care era şi coleg de clasă. Vasile pusese un pariu cu Gheorghe că,în maxim 2 săptămâni i-o trage Paraschivei, pariu pus aşa de plictiseală. Încet încet, Vasile a reuşit să intre pe sub pielea Paraschivei, care fiind foarte versată l-a prins în mreje pe acesta (Vasile nu ştia că asta e curvă de mică). Aflat la prima relaţie serioasă, Vasile a luat-o de bună, cu iubiri mari, tandreţuri şi multă pasiune. După liceu, Vasile avea în cap să urmeze o facultate care îi asigura un viitor decent, însă mrejele Paraschivei l-au determinat să renunţe la visul lui şi să urmeze amândoi aceeaşi facultate, o facultate de tot căcatul care nu îţi asigura absolut nici un viitor, însă în numele iubirii Vasile a trecut peste toate sfaturile şi rugăminţile bătrânilor, care ştiau ce-i poate pielea Paraschivei. Văzând că îl are sub control , aceasta a început să şi-o tragă cu tot felul de indivizi, fără ca Vasile să bănuiască ceva. În cele din urmă, amorezul a aflat că Paraschiva are început de nimfomanie, insă fiind o fire iertătoare, a decis să-i mai ofere o şansă, trecând peste absolut tot (numai el ştia ce era în capul lui). După scurt timp de fericire aparentă, Paraschiva iar a început să stea capră în faţa oricărui băiat care îi spunea că e frumoasă (ma rog, frumoasă era doar în mintea lui Vasile). Apoi a urmat o mică despărţire, ea fiind plecată din ţară. Bineînţeles că, în timp ce-i spunea lui Vasile la telefon că îl iubeşte ea şi-o trăgea pe acolo cu diferite naţionalităţi, că de...ea era frumoasa Paraschiva. Într-o zi, Vasile o sună pe asta şi ŞOC, ea zice "Hai să ne căsătorim"...Vasile a rămas mut, însă a acceptat sperând că în al 12-lea ceas o să-i vină mintea la cap Paraschivei. A plecat şi Vasile din ţară spre aleasa inimii lui şi au mai stat o vreme pe acolo după care s-au repatriat. Fericire maximă, a urmat căsătoria..wow felicitări multe, casă de piatră şi alte căcaturi. După câteva săptămâni, Paraschiva îi spune lui Vasile că e însărcinată...ooo, Vasile bucuros, nevoie mare, însă Paraschiva îi dă bomba..."Ştii, eu nu vreau să ţin copilul, pentru că vreau să mă ocup de carieră-ea nefiind angajată nicăieri". După lungi parlamentări cei doi au decis să nu păstreze copilul. După convalescenţă, Paraschiva i se confesează (din nou) lui Vasile spunându-i : "Ştii, eu iubesc pe altcineva de foarte mult timp, dar el s-a căsătorit şi din cauza asta m-am căsătorit şi eu cu tine, să-l fac gelos. Acum el a divorţat şi mă întorc la el.....şi by the way ...copilul nu era al tău, era al lui". Nu îti mai zic ce era în mintea lui Vasile, orice om sănătos la cap îi crăpa capul curvei. Bineînţeles că în mintea ei Vasile purta toată vina, pentru că nu ştergea praful în casă, nu curăţa geamurile şi stătea toată ziua şi se uita la tv (fiind student ce dracu era să faca?).
      După etapa asta, Vasile a luat-o de la zero, a găsit exact ce căuta, o fată extraordinară, alături de care işi construieşte un viitor aşa cum îl visase.
      Întrebare: A caştigat Vasile pariul cu Gheorghe?
Personajele sunt fictive, dacă cineva se regăseşte în povestea asta....nasol, dacă nu...să nu faceţi ce a facut Vasile.
Acum realizezi care e diferenţa între curvă şi prostituată?

7 comentarii:

  1. Întrebare: A caştigat Vasile pariul cu Gheorghe?
    Raspuns: Nu pentru ca Gheroghe era celalalt si de aici reiese ca avemde aface cu doua curve: Gheroghe si Paraschiva.

    Acum realizezi care e diferenţa între curvă şi prostituată?
    Curva este infinit mai periculoasa decat o prostituata care isi face doar meseria.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gheorghe doar a pus pariul cu Vasile si cam ăsta a fost rolul lui in poveste, trebuia sa specific de la inceput...nu sunt bun de regizor :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. curva e aia care te face de bani :)
    ihh :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma, aia e alta categorie de curve...alea care iti spun ca te iubesc, dar in acelasi timp stau capra doar pentru banii tai.

    RăspundețiȘtergere