miercuri, 22 iunie 2011

Hachiko; A dog's storyRemake al filmului japonez "Hachiko Monogatari" din anul 1987 si inspirata dintr-o poveste reala petrecuta in Japonia in prima parte a secolului al XX-lea, drama "Hachiko: A dog's story" urmareste relatia speciala creata intre un profesor de colegiu si un caine pe care il gaseste pe strada si il aduce in casa lui. Ani de-a randul, loialul animal Hachiko isi insoteste in fiecare dimineata stapanul la gara si il asteapta in fiecare seara pe peron sa se intoarca de la locul de munca.
Intr-o zi nefasta insa profesorul sufera un accident cerebral si decedeaza, neintorcandu-se niciodata acasa cu trenul. Timp de 9 ani Hachiko merge zi de zi la statia de cale ferata pentru a-si intampina stapanul, uimindu-i pe localnici prin devotamentul lui si predandu-le acestora o lectie despre iubire si compasiune.

Un comentariu:

  1. Stiu cazul, si nu e singurul. Sunt unele animale de un devotament ce depaseste cu mult imaginatia umana. Au fost niste cazuri si anul asta, in Japonia- refuzau sa plece din locul in care murise stapanul- in casa rasa din temelii.

    RăspundețiȘtergere