duminică, 18 decembrie 2011

Fara numar...

                                    
M-a intrebat un coleg de unde sunt...i-am raspuns...romania. Fatal...care Nadia, care Hagi, sau mai stiu eu ce valori din astea...Raspuns: Ah, Romania...multi tigani! In zadar am incercat sa-i spun ca populatia majoritara este formata din romani, nu din tigani...si ca romanii nu se identifica deloc cu tiganii...Singurele lucruri pe care le stia despre romania erau:  tigani si Steaua. Oricum, dupa o discutie destul de lunga, argumentata (google rules), s-a prins si el ca, de fapt, tiganii reprezinta problema romaniei in Europa, iar in interior problemele sunt altele si mult mai grave. Macar asa  am scapat de a doua intrebare : De ce ai venit in Germania?
Mai devreme ma certa un "conational" ca de ce am ales sa plec din tara, ca sunt las si ca nu am ramas alaturi de patrie sa incerc sa schimb ceva. I-am raspuns ca in momentul in care o sa vad ca din 20 de milioane de romani, cel putin 5 milioane o sa iasa in strada sa protesteze in adevaratul sens al cuvantului, atunci poate o sa ma consider las ca am ales sa plec din tara in loc sa stau alaturi de ei. 
1. Sa ma lasa dracu-n pace poetii aia cu valorile neamului, munti, podisuri, ape curgatoare si mai stiu eu ce  domnitori, regi si regine, pentru ca patriotismul, pentru mine, este un simplu cuvant din DEX.
2. Sa-i raspund Oanei - da, prefer sa vorbesc germana sau engleza peste hotare, tocmai pentru a nu-mi dezvalui originile, pentru ca MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN.  Hai sa-ti spun o intamplare...intr-un weekend ma plimbam cu sotia prin centrul orasului in care locuiesc , un monument de civilizatie si arhitectura, iar cativa metri mai incolo ce sa vezi...doua tiganci, una trantita pe joc cu o conserva in mana, iar ailalta, cica, vindea flori, e mult spus vindea. Oricum, toata lumea le ocolea, nimeni nu spunea nimic, toti se uitau la ele ca la urs...acum te intreb, cum naiba sa vorbesti aceeasi limba cu nimicurile alea, ce  gandesc aia din jur???? Si nu dau doi bani pe tigancile alea, ma gandesc la mine aici.  Oricum, de remarcat ca in 10 minute jegurile alea doua au disparut, nu pentru ca au vrut ele, ci pentru ca, aici, organele abilitate (fara ghilimele) chiar isi fac treaba.
3. Respect Antonescu (nu asta de acum). 

Acum scuipati-ma! 

4 comentarii:

  1. Off, pacat, mare pacat. Problema nu e Romania, tara in sine, ci locuitorii ei. Si daca cineva vrea sa faca ceva in tara asta... ii dau ceilalti la cap, sa nu cumva sa iasa din rand. La noi zilele astea a fost "pe val" un dosar cu vrajitoare. Despre care instanta a concluzionat ca-s in regula, n-au escrocat pe nimeni.
    Nu pot decat sa te aprob. Romania se vede mult mai bine de afara. Poate dupa ce va mai trece ceva timp vei putea s-o si iubesti. Dar intotdeauna din afara granitelor ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca o sa vina ziua in care o sa iubesc ceva la tara aia. Repet, romania este locul unde, din pacate,inca locuiesc parintii mei. Asta e singurul lucru care ma mai leaga de locul ala.

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu tine. Cand esti dincolo vrei sa uiti de unde ai plecat, vrei ca lumea sa nu stie de unde esti, vrei sa fii vazut ca OM, nu ca roman.

    "Acum scuipati-ma!" si pe mine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O da Catalina.....porcaria asta era sa o uit, cand ii aud pe aia cu "sa nu uiti niciodata de unde ai plecat"....ba ma laaaaasi??? Problema e ca eu vreau sa uit cat mai repede treaba asta!!!

    RăspundețiȘtergere