miercuri, 22 decembrie 2010

Adio Shengen???

Se pare că nu mai e o întrebare.....devine o certitudine faptul că în martie 2011 nu o să aderăm. Germania şi Franţa au trimis o scrisoare oficialilor Uniunii Europene prin care spun că aderarea României ar fi prematură şi ar atrage implicaţii negative la nivelul întregii Uniuni. „Estimăm că decizia ar trebui luată când principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate şi când cele două state(România şi Bulgaria) vor începe progrese ireversibile în lupta împotriva corupţiei, a criminalităţii organizate şi a reformei sistemului judiciar.” Asta o ştiam cu toţii, că România geme de corupţie în mai toate domeniile, însă mai marele cârmaci merge în continuare pe sistemul : "Voi credeţi ce vedeţi sau ce vă spun eu?" Bineînţeles că circumvoluţiunile celor 5 milioane şi ceva care l-au votat nu au de unde să priceapă ce reprezintă Băsescu şi găştile lui pentru ţară şi consecinţele negative pe termen lung pe care România le duce în spinare de câţiva ani. Ei au în cap doar faptul că Băsescu luptă cu comuniştii şi mogulii care vor răul ţării. Faza tare e că Băse face acum spume că nu mai are pe cine să dea vina, pentru că înainte era "greaua moştenire", Tăriceanu sau mai ştiu eu cine....acum, însă nu mai are în ce ogradă să arunce găina moartă, decât în grădina lui. În mod normal ar trebui să ridice două degeţele şi să spuna : "Eu, împreună cu găştile mele suntem nişte incompetenţi, v-am făcut praf pentru mulţi ani de-acum inainte, noi ne-am umplut buzunarele cu multe miliarde de euro, v-am fraierit, ne-am bătut joc de voi şi o să plecăm". Bineînţeles că nu o să se intâmple asta şi o să iasă peste câteva zile, public şi o să găseasca un vinovat pentru neaderarea la Shengen, sunt convins de asta. Am auzit deja că CSM-ul (Consiliul Superior al Magistraturii) ar purta o parte din vină, dar Băsescu lucreaza încă la asta. Oricum ăsta este un subiect aiurea, era limpede că nu o să aderăm nicăieri, că suntem conduşi de "neşte" băieţi care nu au în cap nici o strategie de viitor, ei se mulţumesc cu faptul că au acces la robinetul cu bani publici, altceva nu prea mai contează pentru "domniile" lor.

Sus

2 comentarii:

  1. A prezentat,ieri, Mircea Badea intr-un mod genial exact situatia cu spatiul Shengen. Mi-a placut la maxim!
    Ilustrul ministru de externe face cerere de aderare... Germania si Franta zic..."uhmm.. nu, voi nu"
    Iar noi, in loc sa zicem si noi, ca bulgarii, da e vina noastra, o sa ne straduim mai tare... Noi nu, frate... Pe principiul "ori suntem golani ori nu mai suntem" (chiar Crucisatorul apeland la acest cliseu - ori suntem parteneri egali ori nu mai suntem) le zicem "ia mai dati-va draqu cu shengenu vostru ca nu ne trebe".
    N-am vazut asa incompetenti si tupeisi in viata vietilor mele!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a dovedit in nenumarate randuri de-a lungul istoriei ca am avut numai de pierdut datorita atitudinii de genul asta.

    RăspundețiȘtergere