luni, 20 decembrie 2010

Mai presus de fotbalişti şi bombe sexy !

      Intoxicaţi de becalisme, borcisme, dodei, semianalfabeţi şi bombe sexy producătoare de rating, am trecut cu vederea foarte uşor peste adevăratele valori pe care sportul românesc încă le mai produce, valori care deseori sunt marginalizate cu o nesimţire fără margini de mass-media românească şi de clasa politică. Mass-media din Românica nu îi bagă în seamă pentru că, zic ei, nu fac rating si preferă să ne relateze zilnic, cu lux de amănunte în emisiuni de ore întregi, câtă brânză a mancat Becali de dimineaţă, ce implant de păr şi-a făcut Borcea, cu cine s-a mai certat Iancu, sau cu cine s-a cuplat Dodel, iar clasa politică nu dă doi bani pe cei care fac cinste României peste hotare, pentru că nu le iese absolut nimic din asta.
Să luăm cel mai recent exemplu, Echipa Feminină de Handbal a Romaniei, care a câştigat medalia de bronz la Campionatul European din Danemarca. O medalie de bronz care pentru mine este din cel mai pur aur posibil, pentru că fetele alea s-au dăruit în totalitate, făcând un turneu extraordinar, invingând în finala mică ţara gazdă, în faţa a 12000 de oameni care le-au fluierat în permanenţă. În plus de asta, interul stânga al echipei, Cristina Neagu, este nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare din lume. Acum, cică sunt invitate la Cotroceni să le decoreze Băsescu, însă ele au refuzat decoraţia. În loc de acele decoraţii, mai bine le-ar construi o sală şi le-ar oferi condiţii de performaţă, că valoare au ele.
     Un alt exemplu care nu mai are nevoie de nici o prezentare este Lucian Bute,  boxează la categoria supermijlocie şi este campion mondial în versiunea IBF, având 27 de victorii din 27 de meciuri, dintre care 22 prin KO, fiind supranumit Mister KO. Băiatul ăsta a ales să boxeze în Canada, deoarece pe la noi pe aici s-ar fi născut talent şi ar fi murit speranţă, neavând posibilitatea să-şi etaleze realele calităţi. Omu' a dorit să boxeze în România, având la bază o promisiune a lui Boc care se bătea cu pumnii în cap că o să-i organizeze o gală. Bineînţeles că jigodiile astea nu i-au organizat absolut nimic, dar în plus de asta nici meciul nu a fost televizat. Deci, boxează un campion mondial român şi meciul nu e televizat în România....însă bineînţeles că partida a fost televizată pe nu stiu câte continente, dar în România nu.
Fata asta se numeşte Alina Dumitru şi este campioană olimpică la judo. Am văzut câteva ştiri la momentul respectiv şi după aceea absolut nimic. Oricum nu e altceva decât campioană olimpică, multiplă campioană europeană şi medaliată cu bronz la mondiale, de ce ar merita vreo atenţie din partea cuiva, doar sunt mai importanţi semianalfabeţii de prin fotbalul nostru plin de păduchi şi celulita bombelor sexy e mult mai atrăgătoare decât ceea ce fac copiii ăştia.

     Un alt copil excepţional al sportului românesc este Ana Porgras, din Galaţi, care a realizat performanţa de a câştiga medalia de aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Rotterdam 2010. Bineînteles că acum nu o mai bagă nimeni în seamă, pentru că ea este campioană mondiala, nu este vreo bombă sexy cuplată cu vreun Dodel.
Echipa naţională a României la scrimă, formată din : Ana Maria Brânză, Loredana Iordăchioiu, Anca Măroiu şi Simona Alexandru, a reuşit modesta performanţă de a cuceri medalia de aur la Campionatul Mondial de la Paris anul acesta. Ana Maria brânză este şi medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din 2008.

Kaiac-canoe...mai ţineţi minte sportul ăsta? Cei doi din imagine sunt Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi şi au vâslit din greu să ajungă DUBLI campioni mondiali la Poznan în 2010. Bineînţeles ca prin România se antrenează pe unde apucă folosind echipamente destul de uzate. O vâslă costă 460 de euro şi o barcă 2000 de euro, iar banii ăştia sunt destul de greu de procurat.

Skandenberg. Pare un sport cu care România nu se prea poate lăuda.....GREŞIT, Ion Oncescu a devenit pentru a cincea oară campion mondial la întrecerea care a avut loc în perioada 6-10 decembrie, la Mesquite - Nevada (USA). Şi ia ghiciţi, la fiecare concurs poartă însemnele României pe tricou, o Românie care, dacă-l vede pe stradă nici măcar nu stie cine este. În schimb, este apreciat în totalitate peste hotare, unde impune un respect deosebit, cucerind medalie după medalie.

Echipa naţională de tenis de masă este vicecampioană europeană. Daniela Dodean, Elisabeta Samara şi Iulia Necula nu au reuşit să-şi ia revanşa în faţa reprezentativei Olandei în finala Campionatului European de tenis de masă 2010 de la Ostrava (Cehia). De menţionat este faptul ca Olanda a avut  în componenţă două jucătoate de origine chineză şi antrenorul tot chinez era. Cunoscătorii ştiu ce reprezintă China în tenisul de masă mondial, iar meritul fetelor noastre este cu atât mai mare.
    Astea sunt doar câteva exemple despre ce anume poate realiza sportul românesc fără nici un fel de sprijin din partea nimănui. Nici nu vreau să mă gândesc ce performanţe ar realiza România, dacă ar beneficia de suport. Însă ce rost are să scoatem în evidenţă şi să susţinem adevăratele valori ale sportului românesc, când îi avem pe Becali, Borcea, Mititelu, Iancu, Copos, bombe sexy, scandaluri, Mutu cu drogurile lui etc etc. Să le fie ruşine !

Sus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu