miercuri, 2 februarie 2011

Am muncit zi şi noapte

Oricât de mult mi-aş dori să nu bag în seamă chestiile astea, palatul lui Videanu de la Snagov reprezintă, totuşi, un monument de opulenţă care nu poate fi trecut cu vederea doar pentru că respectivul economist nu mai e în prim plan politic. Chiar dacă e vechi subiectul, rămân în continuare uimit de faptul cum a reuşit ăsta să-şi ridice chestia asta, nu ştiu dacă o pot numi casă. La o recapitulare rapidă, casa a costat 4,5 milioane de euro (după spusele diferiţilor experţi evaluatori), Videanu zice că e o investiţie realizată in 6 ani, muncind zi şi noapte şi că "cei care muncesc,  îşi pot permite." Acum încep să cred că toţi ăştia nu prea au treabă cu ce se petrece in jurul lor....Boc zicea recent că şi-a cumpărat un iPad "ca orice român". Interesantă percepţie asupra niveluli de trai au ăştia. Revenind la Videanu, dacă a costruit chestia aia în 6 ani şi a costat 4,5 milioane de euro, înseamnă că a băgat peste 60 000 de euro lunar în respectivul proiect, o sumă pe care noi o vedem numai la 6/49 ăsta o câştigă lunar. "Niciodată compania mea nu are, nu a avut şi nu va avea afaceri cu statul", asta presupunând că bordurile din Bucureşti nu sunt plătite din banii publici. "Sunt un om care îşi gestionează foarte atent resursele, puţine, astea care sunt"...dacă astea sunt puţine pentru tine, nici nu vreau să-mi imaginez ce inseamnă mult.
Deci, haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie, presupunem că vrem şi noi să ne construim o chestie de 1340 mp, în 6 ani......de câţi oameni din ăştia ca noi, e nevoie pentru a strânge 60 000 de euro lunar, muncind zi şi noapte şi cinstit, cum o face ăsta???????
Repet, e un exerciţiu de imaginaţie.....realitate nu o să fie niciodată. Visaţi dragii mei.....

Un comentariu:

  1. Sti cum e de fapt... problema e la noi. Noi nu putem sa ridicam o astfel de vila in 6 ani, desi si noi si el muncin zi si noapte, pentru ca noi nu am ales bine unde sa muncim. Noi muncim de la 8 pana la 10, chiar 12 ore la servici pe salariu, pe urma, unii dintre noi, mai muncim ceva timp la cate un site/blog care deocamdata nu produce nimic financiar iar noaptea muncim fiecare, dupa poibilitati (prietena, nevasta etc.). In cazul din urma banii nu vin ci se duc. Ai inteles? O poti lua ca o pseudoironie.

    RăspundețiȘtergere