sâmbătă, 12 februarie 2011

Ce scumpă e limba franceză.....

Într-o vizită rapidă printr-o oarecare prăvălie cu pretenţii de supermarket, care începe cu RE şi se termină cu AL, am rămas minute în şir înţepenit în faţa unui foarte mic produs. După ce mi-am revenit, cât de cât, verific de două ori data din ziua respectivă şi m-am convins rapid că nu am călătorit în timp. Nu îmi dau seama exact dacă în cazul asta se mai aplică zicala: "Nu e prost ăla care cere, ci ăla care dă." Cred că şi cel mai odios snob din Românica şi-ar pune un semn de întrebare la faza asta. Acum stau şi mă gândesc, care e diferenţa dintre o conservă de File de Ton de 200 gr. cu 3,6 lei şi o conservă de Les Filets de Thon de 115 gr. cu 20,8  lei, exceptând preţul. Da fraţilor, limba franceză e mai scumpă...

2 comentarii:

  1. Peste nu se recomanda cumparatorilor romani, indiferent de provenienta. Dupa cum am scris si in articolul meu (http://digerate.blogspot.com/2011/02/am-fost-la-cumparaturi.html) pestele contine fosfor. Deci stimuleaza inteligenta. Trebuie scos de pe lista de cumparaturi, pentru ca noi nu gandim, noi doar votam. Asa am si ajuns in prezent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu chiar ma gandeam la incurajarea consumului de peşte....insa experienta din prăvălia respectivă m-a mai calmat puţin. Oricum suntem 20 de milioane de inteligenti, ce nevoie mai avem de fosfor?! :)

    RăspundețiȘtergere