marți, 5 iulie 2011

Elevii, bacalaureatul si conspiratiile

"Creierul este un organ, oarecum, indispensabil capului"..pentru 55,53% dintre "elevii" care au sustinut Bac-ul anul asta, aceasta perla nu ar mai trebui sa reprezinte un motiv de amuzament.
       Citeam azi pe undeva ca au aparut nu stiu ce intelectuali, formatori de opinie, pe la tv, care lanseaza tot felul de ipoteze, de-a dreptul socante, care sa motiveze faptul ca mai mult de jumatate dintre elevi s-au facut de cacat la Bacalaureat. Eugen Kelemen (habar n-am cine dracu-i asta) spune ca, anul acesta elevii au fost folositi pe post de "masa de manevra electorala", sau altul vine si spune ca, de fapt totul e o conspiratie pusa la cale de profesori pentru a desfiinta unele universitati (din lipsa de studenti).
Ba nebunilor, pana cand o sa continuati sa negati evidenta...., adica sunt 28 de licee in tara cu promovabilitate 0% si voi veniti sa-mi povestiti de conspiratii si manevre electorale? Nu vine nimeni sa spuna ca majoritatea liceelor din tara colcaie de tampiti si tampite care n-au absolut nici o treaba cu scoala, folosind cladirea aia doar pe post de catwalk sau salon auto? Ai auzit vreun parinte sa spuna "Copilul meu nu a luat Bac-ul pentru ca nu a invatat, sau pentru ca e tampit"? NUUU, toti sunt porniti sa faca contestatii sau sa dea in judecata pe nu stiu cine. Pai ba parinte, 4 ani te-a durut fix in cur ca odrasla ta cultiva varza in Farmville, ca Messengerul e oprit doar cand se ia curentul, sau ca o arde prin cluburi cu halucinogene in bot...si acum vii sa critici sistemul?? Da, are si sistemul partea lui de vina, adica e de cacat de aproape 20 de ani...,dar asta nu e o scuza. Majoritatea ne-am sustinut Bac-ul in sistemul asta de cacat, dar nu am zis nimanui ca Pitagora e o insula in Grecia sau ca "Personal nu este de acord cu acest citat, deoarece nu sunt femeie ca Nichita sa stau sa ma cochetez,aranjez si fardez in oglinda ca o matrahula".
Acum nici nu mai stii ce sa crezi, pe cine sa scoti vinovat ....parintele care prefera o emisiune cu Daniela, Bianca sau Jean de la Craiova, in loc sa stea o ora cu copilul sa se asigure ca-si citeste lectia, copilul care profita de mediocritatea parintelui si sta toata ziua pe Facebook si Mess, sau profesorii care la examenul de titularizare obtin note intre 1,20 si 3.80...sistemul nu-l mai punem la socoteala, pentru ca e acelasi de 20 de ani.
"A avea un ideal inseamna a avea o oglinda"...un cretin ne lumineaza si scrie: "Trebuie sa ne privim atent in oglinda si sa ne intrebam: Oglinda, oglinjoara, trec si eu bacul in aceasta vara?"
Numai bine!

UPDATE: Nu ar trebui sa ne simtim prost, asta-i adevarul. Foarte bine a observat si presedintele cu nume de cur, cand a scos din neuronul lui expresia: "Scoala romaneasca produce tampiti"

3 comentarii:

  1. La ora actuala politicienii politizeaza, iar restul societatii e impartita in 2: unii ca noi, care zic ca asta e realitatea, si ceilalti, care considera ca supravegherea video e de vina. :) Iti dai seama, picatii de azi cica vor munci si cotiza cate 40 de ani la taxe si impozite, ca tara sa mearga mai departe. Vai de capul lor, dar mai ales al nostru...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tragic....dar adevarat.E plin de dobitoci, care peste nu stiu cati ani o sa ne reprezinte ca natie. Asta e.

    RăspundețiȘtergere
  3. erata: "restul societatii e impartit", nu "impartita". :)

    RăspundețiȘtergere